Ljubimac na B92.net

Kuce ne trpe obuću VIDEO

Jedno od aktuelnijih pitanja u ovo doba godine, kad su četvoronošci u pitanju, jeste da li pse treba oblačiti i obuvati tokom hladnih dana kada ih izvodite napolje.

Izvor: B92
Podeli
Thinkstock
Thinkstock

"Većina pasa ne trpi da ima nešto na nogama. Činjenica je da so koja se baca po ulicama zbog snega i leda može da ošteti šapu, pa je važno da kad se vratite kući lepo im isperete šape", smatra veterinar Vlada Terzin.

Što se tiče oblačenja, veterinar kaže da ih treba oblačiti.

"Naravno da treba, jer su unutra na više od 20 stepeni grejanja, a kad izađu smeta im promena temperature koliko i nama. Napolju se treba truditi da su stalno aktivni. U suštini nema ograničenja što se tiče hladnoće, mogu da izlaze na svim temperaturama samo je važno da se kreću. Treba ih pustiti da se igraju u snegu, a kad više nisu aktivni, onda ih uvesti unutra."

Veterinar je u emisiju "150 minuta" doveo šestoro štenaca za udomljavanje i odgovarao na pitanja gledalaca.

Između ostalog na to kad je pravo vreme za šišanje bufona, da li je opasno ukoliko dvogodišnja ženka staforda ima jednu tvrđu dojku i papagaj crvene pegice.

Odgovore na pitanja pogledajte u prilogu iz emsije 150 minuta Prve televizije.

Vesti

Začinjeno - da ili ne?

Koji začini su dobri i sigurni za pse? Mnogi vlasnici u svojoj ishrani koriste različite začine, pa ste se sigurno zapitali da li bi neki od njih mogao da se svidi i ljubimcu.

Vesti četvrtak 17.01. 21:32 Komentara: 0

Gubitak ljubimca je trauma. Kada je vreme za novog?

Prirodno je i normalno da se gubitak doživi traumatično i bolno, a često nam otežavaju i druge emocionalne reakcije kao što su osećanje krivice ili neuspeha. Posebno je teško starijim vlasnicima, kojima je pas jedino društvo i odbrana od usamljenosti.

Vesti sreda 16.01. 20:20 Komentara: 25
strana 1 od 9 idi na stranu