Premijerno emitovanje predstave "Skakavci" na Jutjubu

Na osnovu ovog komada, najvažniji nemački pozorišni časopis ''Theater heute'' proglasio je Biljanu Srbljanović za najboljeg stranog dramskog pisca godine.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 07.04.2020.

12:43

Premijerno emitovanje predstave
Foto: Nenad Petroviæ.

JDP TV u četvrtak 9. aprila premijerno emituje predstavu ''Skakavci'' Biljane Srbljanović u režiji Dejana Mijača na kanalu na Jutjubu i sajtu jdp.rs. Reprize su u petak 10. i subotu 11. aprila u 21 h i u nedelju 12. aprila u 18 h i 21 h.

Predstava ''Skakavci'' osvojila je pet Sterijinih nagrada: za najbolju novu dramu (Biljana Srbljanović), najbolju režiju (Dejan Mijač), najbolju muziku (Isidora Žebeljan) i dve za glumu (Renata Ulmanski i Isidora Minić). Na istom Sterijinom pozorju Okrugli sto kritike proglasio ju je za najbolju predstavu festivala.

Uz gostovanja u Ljubljani i Zagrebu, ''Skakavci'' su učestvovali i na festivalima u Visbadenu (Festival nove evropske drame), Rijeci (Festival
malih scena) i Solunu (Premio Europa).

U predstavi igraju Isidora Minić, Boris Isaković, Aleksandra Janković, Svetozar Cvetković, Renata Ulmanski, Nikola Simić, Jasmina
Avramović, Voja Brajović, Miodrag Radovanović, Petar Radovanović, Maša Dakić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Podeli: