Sećanje na Vladetu Jerotića: "Upoznajte onaj tamni deo ličnosti” VIDEO

U čast akademika i našeg najpoznatijeg psihoterapeuta Vladete Jerotića sutra u Kombank dvorani biće održana svečana akademija.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

12:06

Sećanje na Vladetu Jerotića:
Foto: Printscreen Youtube

Jerotić nas je lečio svojim mudrim rečima, učio nas kako da spoznamo svoja osećanja, otkrijemo tajnu našeg bića, ali i kako da se usaglasimo sami sa sobom.

Aleksandar Gajšek, novinar, autor serijala “Agape” i organizator ovog događaja, rekao je gostujući na TV Prva da će na akademiji biti veliki broj govornika, kao i da će publika kroz “svojevrsni vremeplov, slušajući inserte iz serijala Agape” moći da čuje šta je o nekim važnim temama Jerotić imao da kaže.

“To su sve egzistencijalne teme - pitanja života i smrti, odnosa vera i nacija, prosto koliko je on bio večito svež, večito moderan, koliko je razumeo i poštovao mlade”, objasnio je Gajšek.

Na pitanje koja će mu njegova misao ostati urezana u sećanje, on je rekao da je Jerotić često ponavljao rečenicu iz svetilišta Delfi – Upoznaj sebe samog, kao i to da je govorio da će neko sebe najbolje upoznati ako upozna i onaj “tamni deo ličnosti”.

Kako će izgledati ova svečana akademija pogledajte u prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: