Filmovi bugarskih rediteljki u Domu omladine

U okviru "Vikenda bugarskog filma" u Domu omladine Beograd od 15. do 17. decembra biće prikazano pet filmova rediteljki iz Bugarske.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 05.12.2017.

10:12

Filmovi bugarskih rediteljki u Domu omladine
Foto: Youtube Screenshot

Umesto pomalo šture rodne ravnopravnosti, kroz pet filmova biće ponudjen, kako ističu organizatori, "koloritni ženski pogled na svet, pogled koji je superioran jer se ne poredi ni sa kim, osim sa samim sobom od juče".

Na otvaranju obratiće se zamenica ambasadora Bugarske u Beogradu Iva Kruleva, direktorka Državnog instituta za kulturu pri Ministarstvu spoljnih poslova Republike Bugarske Ljudmila Dimitrova i rediteljka Iglika Trifonova.

Na programu će biti filmovi "Tužilac, branilac, otac i njegov sin" (2015) koji je režirala Trifonova, "Bezbožnica" (2016) Ralice Petrove, "Žeđ" (2013) Svetle Cocorkove, "Odeljenje 11A" (2015) Mihaele Komitove i dokumentarac "Od Kremone do Kremone" (2016) Marie Averine.

Planiran je i razgovor o poziciji filmskih autorki u svetu, regionu, Bugarskoj i Srbiji. O tome će govoriti rediteljka Iglika Trifonova, producentkinja filma "Bezbožnica" Rusica Vlkanova, rediteljka dokumentarnih filmova Andrijana Stojković i teoretičarka filma Ivana Kronja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

13 h

Podeli: