Marija Vicković dobitnica plakete "Žanka Stokić"

Glumici Mariji Vicković uručena je nagrada plaketa "Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje 17. pozorišnih svečanosti "Žanki u čast" koje su održane od 1.do 4. novembra 2018. u Rabrovu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 27.12.2018.

10:16

Marija Vicković dobitnica plakete
Foto:YouTube/Screenshot

Predsednica Udruženja građana "Žanka Stokić" iz Rabrova i organizator festivala Svetlana Kuzmanović uručila je poznatoj glumici nagradu na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, nakon odigrane predstave "Dama sa kamelijama”.

Svetlana Kuzmanović u svom obraćanju publici je rekla da prema oceni članova Umetničkog saveta festivala, Plaketa „Žanka Stokić" za najbolje glumačko ostvarenje sedamnaestih pozorišnih svečanosti "Žanki u čast" pripala je glumici Mariji Vicković za ulogu Bele u predstavi “Indigo”, koja je na repertoaru Zvezdara teatra.

"Marija Vicković je uverljivo dočarala širok dijapazon karakternih crta i emocija ovog upečatljivog lika. Sa lakoćom, naizgled krhko a zapravo glumački snažno, kroz čitav komad svojom energijom i glumačkom ubedljivošću plenila je scenom."

Ulogom Bele glumica je na sceni otvorila bolna, goruća pitanja za koje generacije mladih žena ne nalaze odgovore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

22 h

Podeli: