B92 deli karte za predstavu "Četiri brata"

B92 je već podelio 2x2 karte za gostovanje Knjaževsko-srpskog teatra 27. novembra u 20 sati u Bitef teatru u Beogradu sa predstavom "Četiri brata". Ostanite uz naš portal, jer uskoro delimo još karata za druge kulturne događaje.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.11.2018.

12:30

B92 deli karte za predstavu
Foto: Thinkstock

Predstava "Četiri brata" nosilac je nagrade za najbolju predstavu na Međunarodnom festivalu malih pozorišnih formi u Vracu 2018. godine (Bugarska).

Režiju i scenografiju potpisuje Dragan Jakovljević, a igraju Ivan Vidosavljević, Zdravko Maletić, Dragan Stokić i Nenad Vulević.

O predstavi

"Estetska stvarnost predstave i neestetska stvarnost (život), kako to označavaju teoretičari, podeljene su rampom, rampa je "granica" između te dve paralelne stvarnosti koja postaje jedinstvena stvarnost u glavi gledaoca. Naime, ako gledalac dođe na pozornicu, rampa i dalje ostaje između njega i glumca, ili ako glumac siđe u gledalište i dodirne gledaoca, stvar se bitno ne menja jer rampa ostaje, rampa je, u stvari, uslov da predstava postane moguća…

Upravo kroz rampu struji celokupni životni proces i napaja i „obnavlja“ stvarnost predstave koja se zapravo odigrava u svesti gledaoca. (Zahvaljujući i rampi predstava i jeste "više i manje od života".)

To je neuhvatljiva granica na kojoj se dodiruju vanpozorišna i pozorišna stvarnost, mesto na kome se „životni proces“ pretvara u "estetsku stvarnost" (umetničko delo)", Boro Drašković, Režija gledaoca

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: