Čikaške perverzije - 500. jubilej u Čikagu

Obnovljena hit predstava „Čikaške perverzije“ imaće svoje 500. izvođenje 16. novembra i to baš u Čikagu, u okviru severnoameričke turneje koja je počela 14. novembra.

Podeli

„Veoma mi je drago što ćemo nastupiti u Americi i Kanadi i što će napokon Čikaške perverzije biti odigrane u Čikagu. Deset godina smo stariji, ali zato nismo ništa pametniji, samo smo možda zbog toga malo smešniji, ipak, i dalje sledimo Barnijev moto: Nemoj nikada, ali nikada, da izgubiš smisao za humor“, rekao je povodom predstojeće turneje Dragan Jovanović.

Ovu urnebesnu komediju koju je do sada videlo preko 200.000 ljudi u Srbiji i inostranstvu.

Turneja je počelau u Otavi, u organizaciji Vladimira Bulatovića i njegove promoterske kuće Showbiz Production Inc. Juče je zbog velikog interesovanja predstava dva puta odigrana u Torontu.

Predstavu je po motivima drame Dejvida Memeta „Seksualne perverzije u Čikagu“ režirao Omar Abu El Rub. „Čikaške perverzije“ su premijerno izvedene 9. marta 1993. godine u staroj zgradi Jugoslovenskog dramskog pozorišta u Beogradu, a predstava je postala odmah apsolutni hit puneći pozorišne sale širom Srbije narednih 15 godina.

Duhovitu savremenu američku dramu Dejvida Memeta naši su glumci na ingeniozan način transformisali u fantastičnu komediju koja prevazilazi granice lokalnog i progovara o onome što je zajedničko svima – o potrebi za ljubavlju i preprekama njenog ostvarenja. Likovi prolaze kroz ljubavne priče, svako na svoj način, ne usuđujući se da im se do kraja predaju, što stvara niz komičnih situacija...

U osam gradova SAD i Kanade igraće originalna postava glumaca: Dragan Jovanović, Olga Odanović - Petrović, Branka Pujić - Jovanović i Dragan Mićanović. Predstava će tokom turneje biti odigrana u Njujorku, Vankuveru, Edmontonu, Vašingtonu, Otavi, Kalgariju i zbog velikog interesovanja po dva puta u Čikagu i Torontu.

Raspored turneje u Kanadi i SAD:

14. novembar, Otava (20.30h, Kailash Mital Theatre)
15. novembar, Toronto (Isabel Bader Theatre), izvođenje od 21h je rasprodato, zbog velikog interesovanja dodat je istog dana još jedan termin od 18.30h
16. novembar, Čikago (Vittum Theater) – 500. izvođenje predstave Čikaške perverzije je rasprodato (19.30h), zbog velikog interesovanja dodat je istog dana još jedan termin od 17 časova
19. novembar, Vašington DC (19.30h, Sanctuary/Lecture & Concert Hall)
20. novembar, Njujork (20h, Every Nation Theater)
21. novembar, Edmonton (20h, Stanley A. Milner Theatre - Edmonton Public Library)
22. novembar, Kalgari (20h, Engineered Air Theatre)
23. novembar, Vankuver (20h, Granville Island Stage)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 14 idi na stranu