"Dok nas smrt ne razdvoji" 27. i 29. oktobra

Pozorišna predstava "Dok nas smrt ne razdvoji" po tekstu Mire Furlan i u režiji Predraga Mikija Manojlovića biće izvedene u Radionioci integracije u Beogradu 27. i 29. oktobra.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 24.10.2013.

16:25

Default images

Pozorišni komad Mire Furlan “Dok nas smrt ne razdvoji” je porodična drama čiji su sadržaj i forma na visini najboljijh dramaskih pisaca dvadestog veka i početka novog milenija. Četiri lica našeg pisca: Blanka, Ljubić, Mina i Martin su stvoreni spisateljskim talentom oslobođenim od svega poznatog u dramskoj literaturi. Četiri lica su jedini mogući učesnici u Mirinoj drami.

U njoj ne može imati svoje mesto još neko osim njih četvoro. U savremenoj, velikoj drami je uvek tako, ni lice više ni lice manje. Kosmička misterija o najvećoj tajni uzroka Sveta - ljubavi i nestajnja dostojno pameti i talentu svih nas je istaživana tokom procesa proba. Nije prigodna, formalna moja zahvalnost izuzetnim glumicama Jasnom, Anitom i malom - velikom Jovanom sa kojima sam imao čast da ljubav i nestajanje osvajam kroz uzbudljiv proces stvaranja ove predstave od dana kada sam Mirin komad pročitao do večerašnjeg susreta sa publikom. Zahvalnost je iskrena a sreća velika.

U predstavi igraju Anita Mančić, Jasna Đuričić, Jovana Gavrilović i Predrag Miki Manojlović. Ulaznice se mogu rezervisati preko sajta www.ticketline.rs ili putem call centra 011/2030-570, a dodatne informacije mogu se pronaći na http://www.radionicaintegracije.rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

18 h

Podeli: