Nagrada Zmajevih dečjih igara za Vladislavu Vojnović

Nagrada "Rade Obrenović" za najbolji roman za decu i mlade, koju dodeljuje Međunarodni centar književnosti za decu "Zmajeve dečje igre", pripala je Vladislavi Vojnović za knjigu "Avram, Bogdan, vodu gaze", u izdanju "Službenog glasnika" iz Beograda.

Izvor: Tanjug
Podeli

Na konkurs je prispelo ove godine 14 romana za decu i mlade, a najbolji odabrao je žiri u sastavu: Valentina Hamović (predsednik), Jelena Spasić i Gordana Maletić.

Reč je o drugoj knjizi iz nove "Glasnikove" kolekcije "Azbučni red" urednika i akademika Gorana Petrovića, a koja je namenjena najmlađim čitaocima. Knjigu je ilustrovao Luka Tilinger.

To je ujedno i novo priznanje za "Glasnikovo" izdavaštvo u celini, čije su knjige i autori u proteklom periodu nagrađeni sa oko 30 prestižnih nagrada u oblasti kulture i izdavaštva.

Nagrada će laureatu biti uručena na dan Zmajevog rođenja 6. decembra u Svečanoj sali Gradske kuće u Novom Sadu, u 19 časova. Vladislava Vojnović rođena je 1965. godine u Beloj Crkvi. Završila je dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Pored knjiga za decu i odrasle, piše za film, televiziju, pozorište i radio. Živi u Zemunu.

strana 1 od 11 idi na stranu