Kultura

Utorak, 03.01.2023.

10:02

Abba od čuvenog hita nije zaradila ni paru: "Mnogo se slušala ta pesma, ali..." VIDEO

Uprkos prodaju miliona primeraka u više od četiri decenije, veliki Abbin hit iz 1979., "Chiquitita", švedskoj popularnoj grupi ne donosi ni novčić.

Izvor: index.hr

Abba od čuvenog hita nije zaradila ni paru:
Foto: Profimedia

"Dali smo autorska prava Unicefu", rekao je za BBC član Abbe, Bjorn Ulvaeus.

"Puno je novca stiglo tokom godina jer se 'Chiquitita' puno puštala i strimovala, i prodato je mnogo ploča. Tako da sam jako srećan zbog toga", dodao je.

Napisana za Unicefovu Godinu deteta, pjesma Chiquitita (djevojčica), bila je prva pjesma koju je Abba snimila na španskom jeziku i postigla njom velik uspeh širom Latinske Amerike.

"Mislim da je najhitnija stvar koja se može učiniti na ovoj zemaljskoj kugli osnaživanje mladih žena i devojaka. To bi promenilo naš svet. Tako je tužno što postoje kulture i religije širom sveta koje djevojkama jednostavno ne daju jednake šanse. Zato smo rano rekli Unicefu da želimo da tamo ide naš novac", naglasio je Ulvaeus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: