Raspada se Hladno pivo? Oglasio se Mile Kekin

Hladno pivo svoju karijeru je započelo pre 35 godina kao žestoki pank bend, a tokom godina njihov zvuk je postao nešto komercijalniji i stekli su vojsku obožavatelja koja je s tugom dočekala današnju vest kako bend uzima dužu pauzu i sledećih godina neće zajedno nastupati te će se Mile Kekin posvetiti solo karijeri, a ostatak benda nastavlja svoj muzički put kroz Guerilla Mainstream projekat.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 25.08.2022.

17:21

Raspada se Hladno pivo? Oglasio se Mile Kekin
Foto: DarioZg/Shutterstock

Grupa uzima dužu koncertnu pauzu koja nije vremenski definisana - napisao je bend u zajedničkoj izjavi, a medijima se javio i Kekin i poručio:

"Da, istina je. Nakon ove fenomenalne koncertne godine od jeseni nastavljamo različitim putevima. Ali dotad se gledamo i vidimo još a možda popijemo i rakijicu u Humu."

Dodao je kako sledećih godina sigurno neće nastupati s bendom, ali opciju da se opet okupe nije isključio.

Mile Kekin za B92.net: "Ne zamaram se time da li je Hladno pivo i dalje pank bend"

Bend je sada na turneji kojom slave 35 godina zajedničkog rada, a Mile se skoro u intervjuu za Večernji prisetio kako je sve počelo u Gajnicama kada su osnovali bend.
"Našeg gitaristu Zokija, s kojim sam i krenuo u celu ovu priču, susretao sam svako jutro na autobuskoj stanici Karažnik u Gajnicama. Pitao sam ga: 'A šta ti slušaš', i tako smo se zapričali i rekao sam mu da živim sam u svojoj kući na brdu i onda se on jedno veče doteglio s gitarom i flašom vina i tako smo počeli. Zoki je u muzičkoj sekciji u školi svirao nešto gitare, a ja nisam, no imao sam veliku beležnicu koju sam počeo pisati kao dnevnik, ali sam sve više i više počeo pisati neku svoju liriku. I tako smo jednog dana usvojili Zokijevu ideju i prepevali pesmu engleskog pank benda Toy Dolls i njihovu pesmu 'Spider in The Dressing Room', nazvali je 'Bubašvabe' i onda se pojavio mlađahni momak Robert Knjaz iz Dugava, koji je u to vreme eksperimentisao s kamerom i za tadašnjih sto maraka napravio spot. Sve ostalo je istorija. Taj spot snimljen je u toj mojoj kući u Gajnicama u kojoj sam, za razliku od ostalih, živeo sam. U mojoj kući svi su gledali prve porniće, prve horor filmove, kod mene su se prvi put napušili i ljubili u mraku, to je bila jedna vrsta gajničkog kulturnog centra ili, kako je jednom prilikom rekao naš Suba iz benda: 'Tvoja kućica, moja slobodica'", ispričao je svojevremeno Mile.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: