Ed Širan snima det metal album?

Ed Širan juče je iznenadio fanove izjavom koju je dao za britanski "The Sun" u kojoj nije negirao mogućnost stvaranja det metal albuma. Muzičar, koji je slavu stekao pevanjem romantičnih akustičnih pesama, ovime je najavio mogući potpuni preokret svoje karijere.

Izvor: Headaliner
Podeli
Foto:EPA/MIGUEL A. LOPES
Foto:EPA/MIGUEL A. LOPES

Britanski muzičar uhvatio se za "death metal", žestoki podžanr metala koji spada u grupu ekstremnih. Vokali ovde su duboki režeći s bubnjarskim blast beatom i višestrukim promenama tempa. Gitare su nisko naštimova, a udaraljke snažne i agresivne. Bave se temama satanizma, religije, filozofije, Lovkraftovim hororima, prirodnom, mitovima.

Širan je i ranije u spomenutom intervju rekao kako je kao klinac voleo det metal, a spomenuo je "Cradle of Filth i Slipknot". Zanimljivo je kako ni jedan spomenuti bend zapravo nije det metal. Samim tim, pitanje je, kad nije negirao stvaranje det metal albuma, bio svestan o kakvom se žanru radi. U svakom slučaju, rekao je da je od spomenutih bendova naučio puno rifova, prenosi Headliner.

Cela priča došla je do frontmena benda "Cradle of Filth", Danija Filta, koji je skrinšot članka koji nosi naslov: "Ed Širan je otvoren za snimanje det metal albuma nakon što je proveo mladost slušajući "Cradle of Filth", objavio na profilima svojih društvenih mreža. U opisu je dodao: "Verovaću kad vidim ovo. Dečko iz Safolka može da ispadne i dobar. ‘Dracula’s Castle On The Hill?’, neko?"

Bili Ajliš se vraća u mračnu fazu

Ipak, Širanu metal ne bi bilo prvo izlaženje iz sigurne zone, okušao se već u roku, densu, repu i regeu. S obzirom na to koliko je puta on isprobavao različite žanrove, odlazak u ekstreme mu očigledno neće biti mnogo težak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 11 idi na stranu