Kultura

Sreda, 21.03.2018.

20:51

Umetnici iz Kine nastupaju u Beogradu

Koncertom pod nazivom "Prolećni susret" dirigent i kompozitor Džin Fu predstaviće beogradskoj publici repertoar klasične koncertne literature u izvodjenju primadone Vanže Žang, svetski poznate sopraniskinje, baritona Džongtao Lia i Kamernog IPOC orkestram 23. marta u Koncertnoj sali Beogradske filharmonije, najavili su organizatori na današnjoj konfererenciji za novinare.

Izvor: Tanjug

Umetnici iz Kine nastupaju u Beogradu
Foto: Tanjug / Filip Kraincaniæ

Osim vrhunskih umetnika iz Kine pred beogradskom publikom naći će se i mlada talentovana sopranistkinja iz Beograda Marija Jelić i bariton Milan Mladenov.

Na koncertu će biti izvedena kompozicije kineskih i evropskih kompozitora Liu Tišeana, Mao Juana, Mou Chinga, Mocarta, Pučinija, Verdija, Belinija, Rosinija i Dvoržaka.

Koncert će biti otvoren kompozicijom "Igra naroda Jao" kineskog kompozitora Liu Tišeana i Mao Juana, koju će publika u Srbiji čuti premijerno.

Ovo delo izvedeno u najvećim svetskim dvoranama u Njujorku, Beču , Berlinu...

Dirigentkinja i Džin Fu napomenula je da je moto koncerta izveden iz nacionalne strategije Kine.

"Mi ćemo nastupiti pod geslom 'Jedan pojas jedan put'. Na tom putu su uveliko organizatori koncerta 'Prolećni susret'. To je deo strategije usaglašavanja kulturne saradnje Kine i Srbije", rekla je Džin Fu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: