World Music Samit u Beogradu: 23-24. decembar

Peti World Music samit u organizaciji World Music asocijacije Srbije i uz podršku Doma omladine Beograda održaće se 23. i 24. decembra sa početkom u 20 časova, u Klubu Doma omladine Beograda.

Beograd
Podeli

Peti World Music Samit
koncerti grupe institute i Vasila Hadžimanova
23. i 24. decembar u 20 časova
Klub Doma omladine Beograda

Tom prilikom, prve večeri, u utorak 23. decembra, biće održan koncert sastava Institute povodom proslave četrdesetogodišnjice rada, i to nastupom u formi klupske svirke sa učešćem više od dvadeset muzičara koji će se smenjivati na sceni, i promocijom desetostrukog CD izdanja, koje predstavlja pregled njihovog bogatog opusa. Muzika grupe Institute je kompleksna organska mešavina koja uglavnom nastaje improvizacijom na licu mesta.

Druge večeri, u sredu 24. decembra, koncert će održati Vasil Hadžimanov i njegovi prijatelji povodom dodele nagrade „Vojin Mališa Draškoci”. World Music asocijacija Srbije i porodica Draškoci ove godine nagradu dodeljuju kompozitoru i pijanisti Vasilu Hadžimanovu, zbog podsticanja, razvoja i popularizacije muzičkog poližanra world music u Srbiji. Nagrada je ustanovljena sa ciljem da podrži muzičko stvaralaštvo i muzičke umetnike koji stvaraju muziku nadahnutu tradicionalnom muzikom, kao i da oživljava sećanje na profesora, kompozitora i kontrabasistu Vojina Mališu Draškocija (Beograd, 1945-2000).

Nagrada će biti uručena pre početka koncerta kada će biti promovisan i novi broj world music magazina „Etnoumlje” koji sadrži obilje autorskih tekstova, prikaze koncerata i festivala, recenzije domaćih i stranih albuma, vrhunske fotografije, edukativne tekstovi i druge korisne informacije. Uz magazin, čitaoci dobijaju i dvd sa koncertom grupe Vrelo ( izdanje WMAS Records-a).

Koncerti počinju u 20 časova. Ulaznica je 150 dinara.

Više informacija: www.worldmusic.org.rs

Muzika

Prodigy objavljuju novi singl u januaru

Engleska grupa The Prodigy će u januaru objaviti singl “Nasty, Nasty”, što će biti njihova prva nova pesma u poslednjih 6 godina, koliko je i prošlo od njihovog poslednjeg albuma “Invaders Must Die”.

Muzika utorak 30.12. 13:39 Komentara: 0

Magija baroknog Božića na Kolarcu

Studio za ranu muziku pod upravom renomiranog svetskog muzičara Predraga Goste u foajeu Kolarčeve zadužbine održaće večeras koncert, na kome će izvesti dela baroknih kompozitora stvaranih u slavu Božićnih praznika.

Muzika utorak 30.12. 08:11 Komentara: 1
strana 1 od 45 idi na stranu