Stiv Vaj spreman za Kombank arenu

Američki gitarista Stiv Vaj (Steve Vai) nastupiće 30. oktobra u Kombank areni, u okviru turneje ''The Story of Light'', na kojoj promoviše istoimeni, 16. po redu, samostalni album.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.10.2012.

12:53

Default images

Vaj u Beograd dolazi sa svojim bendom i pevačicom Beverli Meklelan (Beverly McClellan), finalistkinjom prve sezone takmičenja "The Voice", najavila je Arena.

U 30 godina dugoj karijeri, Vaj je prodao 15 miliona albuma i osvojio brojna priznanja među kojima su i tri Gremi nagrade.

Nedavno se ponovo našao, ovog puta glasovima čitaoca magazina ''Guitar World", na top listi deset najboljih gitarista svih vremena.

Kad se saberu živi nastupi, saradnje, kompilacije, učestvovanja u orkestarskim izvođenjima, Vaj je svirao na više od 60 albuma.

Prvim notama ga je, kada je imao 12 godina, podučavao Džo Satrijani (Joe Satriani), a već sa 18 počinje profesionalnu muzičku karijeru nastupajući sa Frenkom Zapom (Frank Zapa).

Vaj je osnivač izdavačke kuće "Favored Nations Entertainment", a pokrenuo je i fondaciju "Make a Noise" preko koje obezbeđuje instrumente i muzičko obrazovanje mladim muzičarima.

U Kombank areni pokazaće beogradskoj publici svoje umeće na gitarama iz čuvene ''Ibanez JEM Steve Vai'' serije, piše u najavi.

Posetioce koncerta iznenadiće i novom gitarom neobičnog izgleda, na kojoj će izvesti pesmu "The Ultra Zone". U pitanju je jedinstvena "Emerald Ultra" gitara, koju su za njega napravili dizajner Alister Hej i irska kompanija "Emerald Guitars".

Za vreme boravka u Beogradu, priznati gitarista će se sresti sa svojim fanovima koji su preko njegovog zvaničnog sajta obezbedili ekskluzivni "EVO Experience" paket.

Oni će imati priliku da prisustvuju tonskoj probi, upoznaju se sa Vajem i dobiju kopiju ručno ispisane partiture, trzalice i kaiš za gitaru sa njegovim autogramom.

Ulaznice su u prodaji po cenama od 1.900 dinara za parter i 2.300 dinara za tribine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: