Otvorena izložba na Dunavskom keju

Izložba Dečije slikarske kolonije "588 kilometara Dunava u Srbiji" otvorena je danas na Dunavskom keju, kod Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović" u okviru obeležavanja Međunarodnog dana Dunava.

Izvor: Tanjug
Podeli

Slike izložene na Dunavskom keju naslikala su deca iz svih podunavskih opština u Srbiji: Apatin, Bačka Palanka, Novi Sad, Zemun, Stari grad, Palilula, Novi Beograd, Pančevo, Smederevo, Kostolac, Veliko Gradište, Golubac, Donji Milanovac i Kladovo.

Deca iz 13 podunavskih opština u Srbiji na prethodnoj manifestaciji 16. juna koja je imala takmičarski karakter, naslikala su jedinstvenu zajedničku sliku širine 588 metara.

Svaki kilometar reke Dunav dobio je po svoj jedan metar i na taj način simbolično je predstavljen čitav tok Dunava kroz Srbiju.

Pedeset najboljih malih slikara od 1.172 učesnika u okviru likovne kolonije "588 km Dunava u Srbiji", uživali su u nagradnoj vožnji brodom "Zlatno srce" po Dunavu uz prateći edukativni program.

Projekat su podržali Ministarstvo prosvete i nauke i Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Prema rečima autora projekta Todora Ćuka koji je danas otvorio izložbu, ovo je manifestacija koja je jedinstvena u svim podunavskim zemljama i ove godine je održana prvi put.

Cilj je uključivanje svih podunavskih zemalja u projekat i ostvarivanje međunarodne saradnje.

Izložba na Dunavskom keju biće postavljena do ponedeljka, 2. jula.

Likovno

Dalijeva slika vraćena poštom

Slika Salvadora Dalija "Poster Don Huana Tenorija" (Cartel des Don Juan Tenorio), ukradena prošle sedmice iz jedne galerije na Menhentnu u Njujorku, vraćena je poštom, javila je danas agencija Rojters, pozivajući se na policiju.

Likovno subota 30.06. 12:38 Komentara: 2

''Građanski modernizam' na Dedinju'

Izložba umetničkih radova pod nazivom ''Građanski modernizam i popularna kultura. Epizode modnog, pomodnog i modernog (1918-1941)'' biće otvorena u sredu 4. jula u Galeriji-legatu Milice Zorić i Rodoljuba Čolakovića u izlagačkom prostoru Muzeja savremene umetnosti u Beogradu, saopšteno je iz MSU.

Likovno petak 29.06. 12:36 Komentara: 0

Papirići ili Matisova remek-dela?

Hrpa nezavršenih kolaža, papirnih isečaka u najrazličitijim oblicima „oca moderne umetnosti“ Anrija Matisa biće po prvi put predstavljena svetu, što će omogućiti novi uvid u svet jednog od velikana umetnosti XX veka.

Likovno utorak 26.06. 19:44 Komentara: 1
strana 1 od 19 idi na stranu