Kultura

Ponedeljak, 18.09.2023.

21:00

"Openhajmer" postao najuspešniji biografski film

Film o slavnom fizičaru osvojio je svet i zasluženo postigao veliki uspeh kojim se malo koji biografski film može pohvaliti.

Izvor: index.hr

Foto: Profimedia

Letnji filmski hit i jedan od najboljih filmova godine ovog vikenda ostvario je profit od 912 miliona dolara. Time je postavljen novi rekord koji je ranije držao film o Frediju Merkjuriju i grupi Queen.

Bohemian Rhapsody je zaradio 910 miliona dolara tokom prikazivanja u bioskopima. Openhajmer, koji se još uvek emituje u bioskopima, uspeo je da ga pretekne i nalazi se na ivici milijarde dolara. Mnogi predviđaju da će do tog broja biti teško doći.

Uspeh Openhajmera, koji prati fizičara Roberta Openhajmera i razvoj i posledice stvaranja atomske bombe, najviše se može pripisati Barbihajmerovom fenomenu. Pošto je film objavljen u isto vreme kada i Barbi, postojale su velike zajedničke marketinške kampanje gde je cilj bio da oba filma pokažu da mogu da se spoje među publikom.

Mnogi predviđaju i da će film biti među vodećim kandidatima za Oskara, kada je reč o najboljim glavnim i sporednim glumcima i najboljoj režiji. Kristofer Nolan, koji potpisuje režiju, već je postigao više nego dovoljan uspeh - na filmu je zaradio oko 180 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: