Paranormalne aktivnosti na snimanju i škrti producenti – horor film odneo živote glumaca

Za horor film "Plotergeist" koji je sniman 1982. godine, ljudi veruju da je prokleo živote četvoro glumaca i tako izazvao pravu medijsku halabuku. Mnogi stručnjaci nisu mogli da objasne paranormalne aktivnosti tokom snimanja, a kamoli nesrećnu sudbinu četvorice glumaca.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 06.12.2021.

17:50

Paranormalne aktivnosti na snimanju i škrti producenti – horor film odneo živote glumaca
Foto:Shutterstock/Fabanagudello

Prokletstvo ovog filma pogodilo je mladu glumicu Heder O'Rurk, koja je preminula šest godina nakon premijere filma od septičkog šoka.

Devojčica je imala samo 12 godina.

Glumica Džobet Vilijams je tumačila lik majke Dajane Friling, a lik male Kerol En Friling 80-ih godina lansirao je ovu devojčicu među holivudsku elitu. Nažalost, zbog svoje prerane smrti, nije mogla da uživa u statusu zvezde.

Mladu glumicu Dominiku Dun zadavio je njen bivši dečko Džon Svini, koji nije bio voljan da prihvati da ga je glumica napustila pa je postao veoma nasilan. Nakon jedne probe, Svini je zamolio Dun da malo više priča o njihovoj vezi, pa je napao tada 22-godišnju glumicu, koja je nakon napada prebačena u bolnicu, ali je ubrzo umrla.

Džulijan Bek je najpoznatiji po ulozi zloglasnog duha u ovom horor filmu, a umro je od raka. Kasnije je snimljen dokumentarni film "Signal kroz plamen" o njegovom životu u Living teatru i njegovoj glumačkoj karijeri.

Vil Sampson je u filmu igrao dobrog duha, a glumac je u stvarnom životu preminuo od komplikacija nakon transplantacije srca. Najpoznatiji je po nastupu naizgled gluvonemog poglavice Bromdena u filmu "Let iznad kukavičjeg gnezda".

Mnogi se i danas pitaju kako je ovaj film mogao da izazove nesrećnu sudbinu ove četvorice glumaca. Neki su rekli da je produkcija toliko uštedela na filmu da su u scenama koristili prave kosture, a ne plastične jer su bili jeftiniji. "U svojoj nevinosti i naivnosti, mislio sam da to nisu pravi kosturi. Pretpostavljao sam da su to rekviziti od plastike ili glume... Kasnije sam saznao, kao i ostatak tima, da su koristili prave kosture jer su oni napravljeni od gume bili previše skupi“, rekla je Džobet u intervjuu za TV Land, a informacija je šokirala filmsku industriju i javnost.

U film je uloženo nešto više od 10 miliona dolara, a zaradio je oko 121 milion dolara - što znači da se "jeziva" produkcijska ušteda na ovom filmu isplatila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: