Film ''1970'' Darka Lungulova u Kanu

Ove godine program se održava u onlajn verziji.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 23.06.2020.

10:27

Film ''1970'' Darka Lungulova u Kanu
Foto: Depositphotos/HANA76

Projekat u razvoju “1970”, priča o odrastanju tokom sedamdesetih, scenariste i reditelja Darka Lungulova, biće predstavljen na kanskom festivalu u okviru programa Koprodukcioni dani Marće du Film marketa koji se održava od 22. do 26. juna.

Program je u okviru festivala organizovan od strane EAVE - organizacije koja okuplja evropske filmske producente i ACE mreže producenata orijentisanih na internacionalne koprodukcije sa ciljem da se projekti u razvoju koji obećavaju predstave koproducentima, predstavnicima festivala i agentima.

"1970" Darka Lungulova je već sa uspehom predstavljen u januaru ove godine na koprodukcionom marketu When East Meets West festivala u Trstu.

Izabran je i za predstavljanje na Sofia Meetings, koprodukcionom marketu festivala u Sofiji, koji se ove godine održava u julu u onlajn verzji.

"1970" je do sada podržan na konkursu za razvoj scenarija FCS, a producentska kuća Papa Films iz Beograda je producent projekta.

Lungulov je za dokumentarni film “Bekstvo” (Escape) iz 2004. godine dobio nagradu publike na Hamptons međunarodnom filmskom festivalu, dok je za debitanski igrani film “Tamo i ovde” nagrađen je na Trajbeka filmskom festivalu 2009. godine u Njujorku.

Snimio je i film “Spomenik Majklu Džeksonu” i sarađivao sa glumicom Mirjanom Karanović, kao koscenarista i konsultant režije, na njenom rediteljskom debiju, filmu “Dobra žena”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: