Festival kvir filma Merlinka i u Novom Sadu

Festival LGBT+ filma Merlinka biće po peti put održan od 31. maja do 2. juna u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 27.05.2019.

10:56

Festival kvir filma Merlinka i u Novom Sadu
Foto: flash100/Depositphotos.com

Kako su saopštili organizatori, za ta tri dana biće prikazano 12 filmova iz Austrije, Brazila, Bugarske, Izraela, Indije, SAD, Srbije i Španije. Festival će u petak u 19 časova otvoriti dokumentarni video-materijal Želimira Žilnika "Među ljudima: Život i gluma", a nakon njega će biti prikazan kratki austrijski film "Matijas" u režiji Klare Štajn, dok će u 21 čas biti prikazan austrijski film "Ja, životinja" u režiji Katarine Mukštajn.

U subotu program počinje u 18 časova vođenjem kroz izložbu Nežne strategije otpora Roberta Sabo Benkea, a nakon toga biće prikazani američki dokumentarac "Skoti i tajna istorija Holivuda" u režiji Mata Tirnauera, kratki filmovi "Sisak" iz Indije u režiji Faraza Arifa Ansarija i "Zid" iz Srbije u režiji Branislava Kostića, kao i američki film "1985." u režiji Jena Tana.

Program u nedelju počinje projekcijom brazilskog dokumentarca "Trenifeg" u režiji Kika Goifmana i Klaudije Prisile, zatim će biti prikazani kratki filmovi bugarski "Brak" Slave Dojčevske, izraelski "Po dvoje od svake vrste" i "Najbolji momenat". Festival će zatvoriti brazilski film "Tvrdokorna farba" u režiji Filipea Matzembahera i Marcija. Festival je realizovan uz podršku Kancelarije za ljudska i manjinska prava Vlade Srbije i Gradske uprave za kulturu Grada Novog Sada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

21 h

Podeli: