Počeo Sarajevo film festival: U gostima Oliver Stoun i Džon Kliz

Na trgu ispred Narodnog pozorišta u Sarajevu večeras je zvanično otvoren 23. Sarajevo film festival (SFF), na kojem će biti prikazano ukupno 235 filmova iz 54 zemlje.

Izvor: Tanjug
Podeli

Ovogodišnji SFF donosi 43 svetske i 23 međunarodne premijere, a otvoren je filmom "Druga strana nade" finskog reditelja Akija Kaurismakija.

Na SFF-u će biti premijerno prikazana pilot epizoda serije "Senke nad Balkanom" autora Dragana Bjelogrlića. Na ovaj filmski festival ove godine dolaze i istaknuti reditelj Oliver Stoun i slavni britanski komičar Džon Kliz, kojima će za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biti uručeno priznanje Počasno Srce Sarajeva.

Direktor SFF-a Mirsad Purivatra ranije je najavio da je SFF međunarodni festival s fokusom na region.

Prvi SFF održan je 1995. godine, da bi u godinama koje su usledile poneo titulu prestižnog međunarodnog festivala i najveće filmske smotre u regionu.

Film/TV

Ona je najplaćenija glumica u Holivudu

Prvi put se kao Crna udovica pojavila u "Iron Manu 2" 2010. godine, a od tada je ovu ulogu tumačila u još pet filmova o Avengersima. U istoj ulozi videćemo je i ovog leta, a Skarlet Johanson (33) nedavno je potpisala ugovor o samostalnom filmu o superjunakinji.

Film/TV nedelja 21.01. 19:45 Komentara: 12
strana 1 od 1486 idi na stranu