Vodimo vas na film "Ratni konj"

Film Stivena Spilberga "Ratni konj" posle premijernog prikazivanja na ovogodišnjem Festu, od četvrtka, 1. marta, stiže na redovni repertoar bioskopa.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 29.02.2012.

12:20

Default images

Spilbergov "Ratni konj“, epska avantura za publiku svih uzrasta pričom smešten na predivnim predelima ruralne Engleske i Evrope za vreme prvog svetskog rata.

Film je priča o izvanrednom prijateljstvu između konja po imenu Džoi i mladića Alberta koji će ga pripitomiti i izdresirati. Kada ih na silu razdvoje, film prikazuje neverovatno putovanje ovog konja u toku rata, koji će menjati i inspirisati živote ljudi koje će sretati – od britanske konjice, nemačkih vojnika do francuskog farmera i njegove unuke – pre nego što priča dostigne svoj emotivni vrhunac u srcu ničije zemlje. Prvi svetski rat je doživljen kroz putovanje ovog konja – jedne odiseje radosti i tuge, strastvenog prijateljstva i velike avanture. "

Ratni konj“ je po mnogima jedna od najboljih priča o prijateljstvu i ratu – uspešna knjiga je pretočena u pozorišni hit koji stiže na Brodvej sledeće godine.

Film će se prikazivati u bioskopima Kolosej, Cineplexx, Arena (Novi Sad) i Cineplexx Mne (Podgorica).

B92 i "Taramaunt film" vas vode besplatno na projekciju filma "Ratni konj" u bioskop Kolosej u Beogradu u četvrtak 1. marta u 18:15 časova. Prijavite se na karte@b92.net, ostavite ime, prezime, broj telefona i u subjektu poruke obavezno upišite "Ratni konj".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: