Tilva Roš na festivalu u Lokarnu

Debitantski film Nikole Ležaića "Tilva Roš" imaće svetsku premijeru 8. avgusta na festivalu u Lokarnu, dok je regionalna premijera zakazana za 30. jul na Sarajevo film festivalu, rečeno je danas agenciji Beta u producentskoj kući "Kiselo dete".

Kultura

Izvor: B92

Petak, 16.07.2010.

12:59

Default images

"Tilva roš" je jedini dugometražni film iz Srbije u takmičarskom programu u Sarajevu, a u Lokarnu je uvršćen u konkurenciju za najbolji debitantski film.

Tinejdžerska drama režisera i scenariste Ležaića o troje mladih ljudi u rudarskom mestu Bor prvobitno je trebalo da prvi put bude prikazana početkom godine na FEST-u, ali pošto do tada nisu uspeli da ga završe, producenti su srpsku premijeru najavili za jesen.

"Toda i Stefan, nerazdvojni prijatelji skejteri, provode prvo leto nakon srednje škole u snimanju video klipova u kojima izvode opasne vratolomije, takmičeći se za naklonost Jelene, tinejdž-anarhiste iz Francuske. U čudnom odnosu prijateljstva i rivalstva, jedan pokušava da nadmaši drugog", navodi se u sinopsisu filma.

Glavne uloge igraju Stefan Đorđević, Marko Todorović i Dunja Kovačević, a Ležaićev prvenac sniman je prošlog leta u Beogradu i Boru, uz podršku Filmskog centra Srbije i Sekretarijata za kulturu grada Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Oglasili se Rusi: Oslobođeno

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je danas da je ruska vojska oslobodila selo Berdiči iz predgradja Avdejevke, prenose RIA Novosti.

13:02

2.5.2024.

1 d

Podeli: