Preminuo glumac Glen Ford

Veteran Holivuda Glen Ford (Glenn Ford) preminuo je u 90. godini u svom domu na Beverli Hilsu.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 31.08.2006.

16:53

Default images

Ford je rođen 1916. u Kanadi, ali se još kao dete preselio u Kaliforniju gde se priključio kompaniji Kolumbija (Columbia Pictures) 1939. godine.

Tokom svoje karijere u Holivudu snimio je preko 100 filmova različitih žanrova.

Služba u američkim marincima tokom Drugog svetskog rata prekinula je na kratko njegovu karijeru.

Ford je nastavio i ubrzo postao jedna od vodećih holivudskih zvezda, naročito su bili zapaženi njegovi filmovi koje je snimio sa jednom od najlepših glumica tog vremena, Ritom Hejvort.

Ford je bio izuzetno talentovan glumac, i imao je fantastičnu moć transformacije, pojavljivao se u komedijama, romansama, vesternima... Među najznačajnije filmove u kojima je glumio ubrajaju se Supermen, Gilda, Midvej, Velika žega, Džubal, Ovčar, Teksas, Kauboj, Četiri jahača apokalipse...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: