Francuska dodeljuje orden Mikiju Manojloviću

Ministarstvo kulture Republike Francuske donelo je odluku da srpskom glumcu Mikiju Manojloviću dodeli Orden umetnosti i književnosti u rangu viteza, za doprinos i angažovanje u korist francuske kulture.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: YouTube Screenshot
Foto: YouTube Screenshot

Francuska ministarka kulture Fransoaz Nisen donela je odluku o odlikovanju Mikija Manojlovića 25. septembra ove godine.

U odluci francuske ministarke se navodi da je reč o jednom od glavnih odlikovanja među četiri ministarska ordena Republike Francuske.

Manojlović je u septembru prošle godine dobio i Nagradu za životno delo Filmskog festivala u Nansiju.

Ostalo

Mihailović: Jugoslaviju su razbili Srbi i Hrvati

Jugoslaviju nije upropastio jedan čovek, makar se on zvao Slobodan Milošević, već to što Srbi i Hrvati nisu mogli nikako da se pomire sa idejom da žive u istoj zemlji, rekao je Tanjugu akademik Dragoslav Mihailović komentarišući aktuelnu kulturnu scene na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Ostalo sreda 25.10. 16:17 Komentara: 76

Omaž Raši Popovu - odlazak čarobnjaka

Neprevaziđeni večiti deka koji je sa 89 godina otišao na neke druge poljane da uveseljava sve koji su kraj njega Raša Popov ostao je večito dete i kao takvog ga je počastvovao i ovogodišnji Beogradski sajam knjiga posebnim programom, kazao je danas Ljubivoje Ršumović.

Ostalo utorak 24.10. 16:21 Komentara: 0

"Beograd je kao Vavilonska kula"

Tragedija je uvek glasna, zlo pobedjuje sa velikim praskom, ali dobro i kada pobedi to se dešava u tišini, kazao je danas proslavljeni nemački pisac Vladimir Kaminer u okviru programa Sajma knjiga.

Ostalo ponedeljak 23.10. 19:47 Komentara: 0
strana 1 od 14 idi na stranu