Preminuo pisac Pat Konroj

Američki pisac Pat Konroj, poznat po romanima u kojima je opisivao događaje iz svog nesrećnog detinjstva provedenog na jugu Sjedinjenih Američkih Država, preminuo je u 70. godini života.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 05.03.2016.

15:17

Preminuo pisac Pat Konroj
Foto: Gettyimages

Autor bestselera kao što su romani "Gospodar plime" i "Veliki Santini" umro je nakon kraće i teške bolesti u svom domu u Južnoj Karolini.

Konroj, koji je u februaru objavio da boluje od raka pankreasa, preminuo je okružen članovima svoje porodice, objavio je danas njegov izdavač.

Po romanu "Gospodar plime" 1991. godine snimljen je istoimeni film. Drama o čoveku koji se zaljubljuje u psihijatra svoje sestre, koja se bori sa samoubilačkim mislima nominovana je za Oskara čak sedam puta.

Glavne uloge tumačili su Barbra Strajsend i Nik Nolti. "Pišem o sopstvenom životu, jer na taj način otkrivam drugim ljudima njihove", izjavio je čuveni pisac u jednom od svojih intervjua.

Konrojeve knjige prodate su u više od 20 miliona primeraka širom sveta i redovno su se nalazile na listi najprodavanijih knjiga magazina Njujork Tajms.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

17 h

Podeli: