Srbija

Petak, 22.01.2016.

13:13

Unika uložila 60 mil. EUR u Srbiji

Osiguravajuća kompanija Unika grupa je za devet godina poslovanja u Srbiji uložila 60 miliona evra u razvijanje poslovanja.

Izvor: B92

Unika uložila 60 mil. EUR u Srbiji
Foto: Unika osiguranje

Kompanija zapošljava 730 radnika, ima 576 klijenata i 63 poslovnice u Srbiji, naveli su predstavnici Unike u Srbiji.

Kako su naveli, poslovanjem u Srbiji su zadovoljni i nastoje da ostvaruju dvocifrenrast premije, koji je u 2015. godini iznosio 13,7 odsto, odnosno 49 miliona evra.

Kažu da su u oblasti dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja lideri i ističu da postoji veliki potencijal u toj oblasti. Za sada su uglavnom su klijenti strane kompanije koje nabavljaju tu vrstu osiguranja za svoje radnike, ali raste i broj korisnika koji su fizička lica.

Očekuju dodatni rast u tom segmentu kroz saradnju sa korporativnim klijentima, odnosno industrijom. Zbog toga su i osnovali sektor za korporativno poslovanje.

Kompanija koja je ove godine ušla u desetu godinu poslovanja u našoj zemlji je platila i 3 milijarde dinara na ime poreza i doprinosa i budžetv države.

Najveći rast je kompanija zabeležila u životnim osiguranjima. Ipak, kažu, klijentima ne obećavaju dobit kada je reč o toj vrsti osiguranja.

Kompanija je za prvih devet meseci ostvarila i 300 miliona evra profita kada je reč o ukupnom evropskom tržištu. U 19 država zapošljavaju 22. 000 ljudi i imaju 10 miliona klijenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

"To više ni Amerika ne može da spreči"

Napuštanje američkog dolara kao jedine valute za trgovinu naftom nije iznenađujući potez Saudijske Arabije, jer Rijad odavno razmišlja o tome, praktično od 2018. godine kada su SAD uvele prve sankcije Kini.

21:46

15.6.2024.

11 h

Podeli: