Četvrtak, 02.10.2014.

00:18

Putin i Merkel za poštovanje mira

Ruski predsednik Vladimir Putin i nemačka kancelarka Angela Merkel ukazali su na značaj poštovanja mirovnih sporazuma iz Minska, a pre svega prekida vatre.

Izvor: Tanjug

Default images

Putin i Merkel su, u telefonskom razgovoru, ukazali na važnost povlačenja teškog naoružanja sa obe strane i obezbeđivanje nadgledanja situacije koju sprovodi Organizacija za evropsku bezbednost i saradnju.

Kako je saopšteno, Putin je ukazao da je nedopustivo da ukrajinska vojska na istoku Ukrajine i dalje gađa civilna postrojenja. Putin i Merkel su razgovarali i o rešavanju problema o ukrajinskom gasu i naveli da se nadaju skorom rešenju.

Bilo je reči i o međunarodnoj saradnji, pretnji koju predstavlja ekstremistička Islamska država, kao i eboli. Telefonski razgovor je, kako je preneo Itar-Tass, inicirala nemačka strana.

Prilikom sastanka o gasu Rusije, Ukrajine i EU, 26. septembra u Berlinu, razmatrana je priprema novog paketa dogovora za regulisanje pitanja gasa koji mora da bude dogovoren s nacionalnim vladama.

Zvaničnici se nadaju da će u bliskoj budućnosti biti potpisan dokument, koji će obezbediti isporuke ruskog gasa u Ukrajinu u narednih šest meseci.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: