Subota, 11.01.2014.

19:40

Još 3 člana Zlatne zore pred sudom

Još tri poslanika iz grčkog desničarskog pokreta Zlatna zora izvedena su pred sudiju za prekršaje u Atini, u još jednoj akciji protiv te grupe.

Izvor: Tanjug

Default images

Jorgos Germenis, Panajotis Iliopulos i Statis Bukuras, kojima je prethodno oduzet imunitet kao poslanicima u parlamentu, optuženi su za upravljanje kriminalnom organizacijom.

Kako je objavila državna agencija ANA, jedan od svedoka u procesu je rekao da je Germenis učestvovao u regrutovanju i obučavanju novih članova organizacije, kao i u napadima na imigrante.

Dok je Germenis odgovarao pred sudom, portparol Zlatne zore Ilias Kasidiaris je poručio:

"Teroristi se šetaju slobodno. Ulizice PASOK-a i Nove demokratije se šetaju slobodno. Nijedan jedini član parlamenta niti ministar nije pozvan na saslušanje zbog skandala i korupcije. Jedini koji su saslušani i nezakonito privođeni su poslanici Zlatne zore".

Kasidiaris je, takođe, rekao da se nada da će "grčki pravosudni sistem danas stajati uspravno i da neće pokleknuti pod nezakonitim političkim pritiscima".

Ukupno devet od 18 poslanika Zlatne zore suočeno je sa optužbama za učešće u kriminalnoj organizaciji, a među njima su i lider stranke Nikos Mihalolijakos i dva poslanika koji se nalaze u zatvoru, gde čekaju početak suđenja.

Podizanje optužnica protiv članova Zlatne zore počelo je posle ubistva antifašističkog muzičara u avgustu ove godine. Za to ubistvo je optužen jedan pristalica Zlatne zore.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: