Četvrtak, 23.06.2022.

12:00

Kritična masa "Letnji raspust" kreće sutra iz Limanskog parka u Novom Sadu

Završava se još jedna školska godina, a ovaj put Kritična masa obeležava početak letnjeg raspusta laganom letnjom vožnjom kroz grad.

Izvor: Moj Novi Sad

Kritična masa
Foto: Shutterstock/Sergey Kohl

"Posebnu pažnju skrećemo na sve veće ulaganje u biciklističku infrastrukturu i pozitivan trend porasta broja biciklista na ulicama Novog Sada, ali i na sve veću popularnost bicikla kao prevoznog sredstva među školarcima, posebno srednjoškolskog uzrasta ", napominju iz Novosadske biciklističke inicijative (NSBI) i dodaju:

Ono što je takođe bitno napomenuti je to da je u toku oformljavanje i ukrupnjavanje biciklističkih udruženja u Srbiji. "Novosadska biciklistička inicijativa" Novi Sad, "Ulice za bicikliste" Beograd, "Dunavski centar za kompetenciju" Beograd i "Sigurne staze" Bor, radiće zajedno na daljim unapređenjima infrastrukture kao i donošenju novih propisa.

Polazak je u 17 časova iz Limanskog parka, sa Subinog platoa, pa izlaskom na Bulevar Despota Stefana nastavlja kroz Limane, Balzakovom, Narodnog fronta i Šekspirovom. Ovaj put će proći i kroz Grbavicu, Puškinovom, Miše Dimitrijevića i kroz Braće Ribnikar, pa daje Bulevarom oslobođenja, Bulevarom kralja Petra I, Braće Jovandić, Vojvode Bojovića, Jovana Subotića, Šafarikovom i Uspenskom. Preko Bulevara Mihajla Pupina sići će na Kej žrtava racije, gde će vožnja i završiti, prenosi Moj Novi Sad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: