Utorak, 19.11.2019.

15:19

Crna Gora i EK potpisale sporazum o borbi protiv terorizma

Crna Gora i Evropska komisija zaključile su Sporazum o sprovođenju Zajedničkog akcionog plana za borbu protiv terorizma na Zapadnom Balkanu.

Izvor: Tanjug

Crna Gora i EK potpisale sporazum o borbi protiv terorizma
Ilustracija: Depositphotos/ Ruletkka

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Mevludin Nuhodžić je to rekao nakon Foruma EU-ZB i dodao da je sporazum potpisao sa evropskim komesarom za unutrašnje poslove Dimitrisom Avramopulosom i da će ta zemlja, uz pomoć EU, raditi na jačanju nacionalnih kapaciteta u svrhu sprečavanja i suzbijanja terorizma, nasilnog ekstremizma i radikalizacije.

"Crna Gora, kao država kojoj je regionalna saradnja jedan od temelja politike, kao država koja ni sa jednom zemljom regiona nema ni jedno otvoreno pitanje i dalje će biti čvrst oslonac EU u saradnji sa državama Zapadnog Balkana. Danas su se države ovog regiona saglasile da unaprede saradnju sa Evropskom graničnom i obalskom stražom (FRONTEKS) i sa EUROPOL-om, u efikasnom praćenju, boljem upravljanju granicama i migracijama", rekao je on.

Kako je rekao, jasno je saopšteno da će Evropska unija nastaviti da pruža pomoć Crnoj Gori, što će doprineti stabilnijem i bezbednijem Zapadnom Balkanu i daljem napretku ka punopravnom članstvu u Evropskoj uniji.

"Jači Zapadni Balkan znači jača Evropa. Zato je integracija Zapadnog Balkana u EU investicija u bezbednost i stabilnost Evrope u celini", rekao je Nuhodžić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: