Sreda, 20.09.2017.

12:44

Zabeleli se vrhovi planina u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH

Nakon što je prvi sneg zabeleo vrhove slovenačke Kredarice, prve pahulje su pale u hrvatskom Gorskom kotaru, a danas i na planini Čvrsnici i Romaniji, u BiH.

Izvor: Tanjug

Zabeleli se vrhovi planina u Hrvatskoj, Sloveniji i BiH
Ilustracija, Tanjug

Vrh planine Čvrsnice, Pločno, koji se nalazi na nadmorskoj visini od 2.228 metara potpuno je zabeleo. Temperatura na ovoj planini iznosi 1,9 stepena Celzijusa, a kamere portala Blidinje.net uživo prikazuju pravu snežnu idilu, preneo je portal Klix.ba.

Prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda, danas će u BiH biti oblačno vreme s kišom, pljuskovima i grmljavinom. Dnevne temperature kretaće se izme]u devet i 14, na jugu do 19 stepeni.

Temperatura na olimpijskim lepoticama Bjelašnici iznosi jedan stepen, a na Jahorini dva stepena i pada kiša. Iako kalendarski leto još traje, u gorskim delovima Hrvatske sinoć su pale prve snežne pahulje.

Na Platku u Gorskom kotaru pada sneg, a ponegde se i zadržao, preneo je Jutarnji list.

Prvi sneg u region je zabeleo vrhove Kredarice tokom jučerašnjeg dana i Triglava, a slovenački meteorolozi za danas su najavili obilne padavine, a u predelima na preko 1.500 metara nadmorske visine novi sneg.

Debljina snežnog pokrivača je na tim planinama između 20 i 40 centimetara.

Sneg u ovo doba godine na vrhovima planinskih venaca u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH nije retkost.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: