Četvrtak, 14.09.2017.

06:55

"Da EU ojača, a Srbija što pre postane njen deo"

Austrijski vicekancelar pohvalio napredak Srbije u reformama i poručio da je u interesu svih članica EU da ona ojača i da Srbija što pre postane deo EU.

Izvor: Tanjug

Tanjug, Zoran Žestiæ

Volfgang Brandšteter je na sastanku sa premijerkom Srbije Anom Brnabić, istakao da je veoma važno za Srbiju da nastavi sprovođenje neophodnih reformi u oblastima u kojima je to potrebno, pre svega u oblasti ekonomije i vladavine prava.

Najavio je da će upravo vladavina prava biti prioritet Austrije tokom predsedavanja Savetu EU naredne godine i ponovio podršku Austrije Srbiji u evropskim integracijama, saopštila je vladina kancelarija za saradnju s medijima.

Brnabić i Brandšteter su ocenili da su odnosi Srbije i Austrije veoma dobri i da ih treba dalje razvijati u interesu čitave Evrope.

Premijerka Brnabić saopštila je da strateški pravci nove vlade i dalje ostaju ekonomska stabilnost, vladavina prava i efikasnije sudstvo, regionalna stabilnost i evropske integracije Srbije.

Brnabić je istakla da e-uprava ostaje njen prioritet kao predsednice Vlade. Ona je zahvalila Vladi Austrije na podršci u oblasti e-pravosuđa i najavila da će Srbija u što skorijem periodu krenuti sa implementacijom u ovoj oblasti.

Sagovornici su se složili da je veoma važno zajednički raditi na suzbijanju sajber kriminala i da je neophodno zajednički koordinisati aktivnosti na nivou Evrope.

Vicekancelar Brandšteter izvestio je premijerku Brnabić da Austrija naredne godine obeležava završetak Prvog svetskog rata i pozvao Srbiju da se uključi u obeležavanje ovog, za Evropu, veoma važnog datuma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: