Petak, 26.12.2003.

19:38

Ivan Ćurković za B92: "Neka se ponovi 2003."

Predsednik najuspešnijeg fudbalskog kluba u 2003. godini, Ivan Ćurković u intervjuu za B92, izrazio je želju da se uspesi Partizana ponove i u narednoj godini. On očekuje da će novi trener crno-belih imati odrešene ruke i podršku uprave, što će predstavljati garant za nove uspehe Parizana i optimista je kada je u pitanju naš klupski i reprezentativni fudbal.

Izvor: Miloš Šaranoviæ

Default images

Govoreći o godini koja je za nama, Ćurković se najviše osvrnuo na učešće crno-belih u Ligi šampiona:

»Ja bih iz sveg srca želeo da se ova godina ponovi i u 2004. godini. Partizan je bio veoma uspešan u našem šampionatu, kao i u Ligi šampiona. Partizan je bio veoma uspešan i na poslovnom planu, jer se pokazao i kao dobar organizator velikih mečeva. Dobili smo pohvale od UEFE i dobili smo nova iskustva koja ćemo koristiti za dalji rad.
Imamo i dobru ekipu, koja se dokazala i na medjunarodnom planu. Iskustva iz Lige šampiona će nam koristiti u sledećoj godini kako bi ponovili uspeh iz ove koja e na izmaku».
Kada se govori o Partizanu u 2004. godini, onda je glavna nepoznanica, ko će na klupi zameniti Lotara Mateusa:

»Glavno pitanje koje se postavlja poslednjih nedelja je ko će biti trener Partizana. Ja bih voleo u ovom trenutku da vam kažem, biće taj i taj ... Ima više opcija, medjutim ono što je bitno je kada smo dovodili iskusne trenere i kada smo dovodili početnike, uvek je klub stajao iza njih. Mislim da je to garancija da, ko god da dodje, klub će ostvarivati uspehe».

Kada je situacija u našem reprezentativnom fudbalu, Ivan Ćurković je optimista i očekuje bolju 2004. godinu:

»Mi igramo fudbal onakav kakav možemo. Ima dosta pozitivnih stvari i dosta pomaka. Fudbalska organizacija dosta radi i trudi se da neke stvari dovede u red. Mi često ocenjumo naš fudbal i rad ljudi u fudbalu u zavisnosti da li reprezentacija ostvaruje uspehe. Medjutim, moramo da znamo da to nije jednostavno. Ima dosta problema i stvari koje moramo da prevazilazimo. Ponekad smo nestrpljivi jer su merilo za reprezentaciju svetska i evropska prvenstva. Propustili smo dva velika takmičenja, ali mislim da će i tu situacija da se kreće nabolje. Selektoru mora da se pruži podrška i mislim da je Petković pravo rešenje».

I za kraj stanje u našem kllupskom fudbalu:
»Zvezda i Partizan su dobro igrali ove sezone, ne samo u domaćem šampionatu. Sartid se takodje pojavio i dokazao na interesantan način. Tu je svakako i OFK Beograd, koji najavljuje dobro proleće, kao i Železnik koji je ozbiljna ekipa. Ima mesta za optimizam, ne želim stvari da gledam sa negativne strane. Moramo neprestano da radimo i ispravljamo pogrešne stvari, kad kažem mi, mislim na celokupnu fudbalsku organizaciju. Za to nam je neophodna pomoć publike i naravno medija», rekao je Ivan Ćurković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

23 h

Podeli: