Subota, 25.03.2017.

11:16

Napadač iz Londona u Saudijskoj Arabiji predavao engleski

Napadač iz Vestminstera je tri puta boravio u Saudijskoj Arabiji i tamo predavao engleski jezik, saopštila je ambasada te zemlje u Londonu.

Izvor: Tanjug

Napadač iz Londona u Saudijskoj Arabiji predavao engleski
Foto: GettyImages

U saopštenju izdatom kasno sinoć navedeno je da je Halid Masud bio u Saudijskoj Arabiji od novembra 2005. do novembra 2006, a zatim je opet na godinu dana otišao u aprilu 2008.

U martu 2015. godine bio je u toj zemlji šest dana, saopštila je Ambasada Saudijske Arabije, prenosi AP.

Ambasada je navela da je Masud imao radnu vizu, da nije bio pod pratnjom saudijskih bezbednosnih službi i da nije imao krivične prijave u toj zemlji.

Masud, rođen u Kentu kao Ejdrian Rasel Adžeo, ubio je u sredu tri osobe, a ranio 50 kada je automobilom uleteo među pešake na Vestminsterskom mostu, a onda nožem ubio policajca ispred zgrade parlamenta. Masuda je zatim ubila policija.

U Engleskoj je od ranije bio poznat policiji i ima krivični dosije.

Zbog povezanosti s napadom policija je uhapsila 11 osoba, ali je sedam kasnije pušteno, prenosi Bi-Bi-Si.

Dva muškarca su i dalje u pritvoru, a dve žene su puštene uz kauciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: