Četvrtak, 24.03.2016.

21:33

LSV: Bliži pravdi za žrtve zločinačke politike

Osuđujućom presudom Radovanu Karadžiću za ratne zločine i genocid u BiH bliži smo pravdi za sve žrtve jedne zločinačke politike, navode iz LSV.

Izvor: Tanjug

Default images

Osim toga, oni ističu da ne mogu narodi ili države biti zločinački, ali politike i ideologije mogu.

"Zbog toga je presuda Karadžiću još jedan korak u pravcu skidanja kolektivne krivice sa čitavog naroda i usmeravanje krivične, ali i istorijske odgovornosti ka nosiocima i protagonistima nacionalističke politike u čijim temeljima je bio zločin i istrebljenje", navodi se u saopštenju LSV-a.

Hag izrekao prvostepenu presudu Radovanu Karadžiću za zločine u BiH od 40 godina zatvora, ocenjeno da je odgovoran za genocid u Srebrenici i opsadu Sarajeva.

Karadžić je prvostepeno proglašen krivim za genocid u Srebrenici, dok je oslobođen optužbi za genocid u sedam bosanskih opština, tokom rata u BiH od 1992. do 1995.

Na ovu presudu i Karadžić i tužilaštvo Haškog tribunala imaju pravo da ulože žalbu, a do pravosnažnosti presude on će ostati u pritvoru Haškog tribunala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Drama na nebu, hitno podignuti borbeni avioni

Ruski vojni avion juče je nakratko narušio vazdušni prostor Švedske istočno od baltičkog ostrva Gotland, nakon čega su ga presreli švedski borbeni avioni, saopštile su danas oružane snage te nordijske zemlje.

13:01

15.6.2024.

1 d

Podeli: