Subota, 16.12.2023.

08:02

Portparol Unicefa: Pojas Gaze je "gori od groblja za decu"

Portparol Unicefa Džejms Elder izjavio je da je Pojas Gaze "gori od groblja za decu" i upozorio da bi situacija mogla da se pogorša.

Izvor: Tanjug

Portparol Unicefa: Pojas Gaze je
Foto: Profimedia

Elder, koji se upravo vratio iz višenedeljne posete Pojasu Gaze, rekao je da mališani u toj palestinskoj enklavi žive u paklenim uslovima i upozorio na ozbiljne posledice po decu zbog nestašice hrane, vode i lekova, objavio je Si-En-En (CNN).

Elder je ukazao da deci u Gazi prete glad, žeđ i bolesti i istakao da nikada do sada ni na jednom mestu nije video takav nivo razaranja i očaja.

On je ranije rekao za CNN da su roditelji sa kojima je razgovarao u Gazi shvatili da bolnice više nisu opcija za njihovu decu zbog neprekidnih napada, zbog kojih je do bolnica teško doći.

U većini sukoba u poslednjih 15 do 20 godina, od ukupnog broja poginulih, ima oko 20 odsto dece, a u sukobu u Pojasu Gaze taj broj je dvostruko veći - 40 odsto, rekao je Elder.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: