3.000 vojnika je spremno

Više od 3.000 vojnika učestvuje u međunarodnim vežbama mira i prijateljstva u gradu Žanđijang u kineskoj provinciji Guangdong.

Izvor: B92

Utorak, 14.11.2023.

10:09

3.000 vojnika je spremno
Foto: Profimedia

To je danas saopštilo kinesko ministarstvo odbrane.

Prema saopštenju ministarstva, vežbe su prilično velikih razmera. Osim kineskih trupa, u vežbi učestvuju i pripadnici vojske Malezije, Vijetnama, Laosa, Kambodže i Tajlanda, prenosi Tas.

Vežbe će trajati do 22. novembra, a pratiće ih sportski događaji i kulturne aktivnosti.

Većina kineskih trupa koje učestvuju u vežbi dolazi iz Južne komandne oblasti, dok su druge države poslale kopnene trupe i mornaričke brodove u Kinu.

Cilj manevara je uvežbavanje veština u borbi protiv terorizma i očuvanju pomorske bezbednosti.

Saopšteno je da se takve vežbe prvi put održavaju u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

1 d

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: