Snažan udar na izraelske vojnike: Hezbolah preuzeo odgovornost

Libanska teroristička grupa Hezbolah preuzela je odgovornost za napad protivtenkovskim vođenim raketama na civile u blizini zajednice Dovev na severu Izraela.

Izvor: B92

Nedelja, 12.11.2023.

15:13

Snažan udar na izraelske vojnike: Hezbolah preuzeo odgovornost
Foto: Profimedia

U napadu je više civila teško povređeno.

Hezbolah tvrdi da je pogodio izraelske vojnike koji su navodno postavljali opremu za nadzor, preneo je "Tajms ov Izrael".

Izraelska korporacija za električnu energiju (IEC) saopštila je da su njeni zaposleni ranjeni u napadu dok su popravljali dalekovode oštećene u prethodnom napadu iz Libana.

Služba za hitne slučajeve saopštila je da se jedan od civila povređenih u napadu protivtenkovskih raketa iz Libana na sever Izraela nalazi u kritičnom stanju.

Kako se navodi, još tri do pet osoba je teško povređeno u tom napadu.

Izraelske odbrambene snage (IDF) transportuju ranjene sa mesta napada u bezbedniju zonu gde može da im se pruži hitna pomoć.

Izraelska vojska je prethodno saopštila da je nekoliko civila ranjeno u blizini zajednice Dovev na severu Izraela u napadu protivtenkovskim vođenim projektilima iz Libana.

U saopštenju se navodi da je pogođeno više civilnih vozila u blizini zajednice Dovev koja se nalazi blizu granice sa Libanom, preneo je "Tajms ov Izrael".

Izraelske odbrambene snage (IDF) saopštile su da odgovaraju artiljerijskim granatiranjem lokacije u Libanu sa koje su ispaljeni projektili na sever Izraela.

IDF je naveo da je tokom noći izraelski dron pogodio odred u južnom Libanu koji se spremao da izvrši napad u blizini Metule na severu Izraela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajina je "pukla"?

Rusija udvostručila svoju ofanzivu u Donbasu tokom prošlog meseca, postižući značajan napredak dok Ukrajina čeka pojačanje u snabdevanju oružjem sa Zapada, navodi AFP.

12:03

7.5.2024.

23 h

Podeli: