Utorak, 15.08.2023.

14:00

Veliki sastanak vojnih komandanata: Spremaju se za napad

Vojni komandanti zemalja Zapadne Afrike sastaće se kasnije danas i sutra u glavnom gradu Gane, Akri, kako bi pripremili moguću vojnu intervenciju u Nigeru.

Izvor: Tanjug

Veliki sastanak vojnih komandanata: Spremaju se za napad
Tanjug/AP Photo/Jerome Delay, File

Cilj intervencije bilo bi ponovno uspostavljanje demokratskog poretka u toj zemlji, izjavio je portparol regionalnog bloka EKOVAS, prenela je agencija Rojters.

Ranije danas, o situaciji u Nigeru oglasila se i Sahel Alijansa koja je saopštila da puč predstavlja negativan događaj koji pogoršava složenu situaciju u toj zemlji i regionu Sahela.

U ime Alijanse obratila se nemačka ministarka za razvoj Svenja Šulce tokom posete Zapadnoj Africi.

"Pozivamo da predsednik Mohamed Bazum bude odmah oslobođen, kao i da u Nigeru bude ponovo u potpunosti uspostavljen ustavni poredak", navela je Šulce u saopštenju objavljenom u ime Sahel Alijanse.

Sahel Alijansa predstavlja medjunarodnu platformu za stabilnost i razvoj u pet zemalja ovog regiona: Mauritaniji, Maliju, Burkini Faso, Nigeru i Čadu, a pokrenule su je Francuska, Nemačka i Evropska unija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina i Francuska se dogovorile: "Dozvolićemo"

Kina će dozvoliti uvoz proteinske hrane svinjskog porekla iz Francuske, kao i uvoz svinjskih iznutrica iz te evropske zemlje, navodi se u današnjim odvojenim saopštenjima kineske carine i francuskog ministarstva poljoprivrede.

19:05

7.5.2024.

1 d

Podeli: