Hrvatska podigla vojsku na noge

Pripadnici Hrvatske vojske završili su angažman na odbrani od poplava na području Hlebina u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Izvor: B92

Utorak, 08.08.2023.

15:19

Hrvatska podigla vojsku na noge
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Dodatnih 150 vojnika će danas biti u stanju pripravnosti u kasarnama u Đakovu i Našicama, saopštilo je Ministarstvo odbrane RH.

Vojska je na području Hlebina bila angažovana od ponedeljka 7. avgusta posle podne.

Hrvatski vojnici u Đakovu i Našicama na terenu će se angažovati po potrebi, odnosno na zahtev direktorata civilne zaštite, koji je nadležan za koordinaciju aktivnosti odbrane od poplava.

Takođe, 17 pripadnika Hrvatske vojske s inženjerijskim mašinama angažovano je na uklanjanju posledica olujnog nevremena u Sloveniji, u skladu sa naredbom ministra odbrane te u skladu s odlukama hrvatske vlade.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zapad zapretio, Kina uzvratila

Kina je usvojila zakon o carinama kojim želi da osnaži mehanizme odbrane svoje ekomonije nakon pretnji Sjedinjenih Američkih Država i Evropske unije da će reagovati na izvoz jeftinih kineskih proizvoda.

7:59

27.4.2024.

1 d

Podeli: