Uzbuna: Puca se na granici, ima ranjenih

Jermenske oružane snage su rano ujutru 15. juna otvorile vatru iz mitraljeza u pravcu graničnog prelaza Lačin u Azerbejdžanu.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.06.2023.

08:32

Uzbuna: Puca se na granici, ima ranjenih
Foto: Profimedia

Ovu vest prenosi azerbejdžanski Azernjuz pozivajući se na Kalibar.

Napomenuto je da je granatiranje izvedeno sa jermenske stanice koja se nalazi u suprotnom smeru, tačno u vreme svakodnevne ceremonije podizanja državne zastave Azerbejdžana.

Usled neprijateljske vatre ranjen je najmanje jedan pripadnik Državne granične službe Azerbejdžana. Njegovo stanje se ocenjuje kao stabilno, a pruža se sva neophodna medicinska pomoć.

Trenutno je situacija pod kontrolom azerbejdžanskih jedinica. Posle granatiranja, jermenske vojne grupe su napustile svoje mesto.

"Ovaj incident je otvorena manifestacija jermenskog terorizma i agresije. Međutim, ovakvi zločini nisu stvarali probleme za funkcionisanje graničnog prelaza Lačin, a Azerbejdžan ima dovoljno resursa da ga zaštiti", prenosi Azernjuz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: