Miloje Brzaković na čelu PUPS-a u Novoj Varoši

Izvor: B92
Podeli

Izborna skupština Opštinskog odbora Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera - Solidarnost i pravda u Novoj Varoši održana je u prisustvu delegata svih mesnih odbora, a za predsednika Opštinskog odbora izabran je Miloje Brzaković.

Novoizabrani predsednik Miloje Brzaković, ugledni i humanitarni radnik istakao je:

"U narednom periodu nastojaćemo da se organizaciono i akciono osnažimo pre svega kroz rad mesnih odbora, kako bismo u potpunosti bili spremni za predstojeće izbore. Naš je cilj da u lokalnoj samoupravi na pravi način štitimo interese, pre svega penzionera, naših poljoprivrednika i zaposlenih. Ljudi sa sela su naša uzdanica!“

Izbornoj skupštini prisustvovala je i predsednica Udruženja penzionera Nove Varoši Milka Ljubojević sa kojim PUPS ima više nego uspešnu saradnju.
Na skupu je istaknuto da se odlukom države da od januara 2023. godine penzije prate plate, ostvaruje osnovni vrednosni stav Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije - Solidarnost i pravda – poznat kao Tri P, kome je punu podršku dao predsednik Republike Aleksandar Vučić. Time se omogućava da penzije učitelja, lekara ili vojnika rastu onoliko - koliko rastu primanja njihovih aktivnih kolega.

Prioritet PUPS – Solidarnost i pravda ostaje i oživljavanje zadrugarstva u selima dodelom bespovratnih sredstava zadrugama, uvođenje Garantnog fonda za strateške poljoprivredne proizvode, koji bi doneo neophodnu sigurnost poljoprivrednicima, ali i zalaganje za reformu PIO fonda u delu obračuna i uplata doprinosa za poljoprivrednike.

Nastavlja se i zalaganje za mlade poljoprivrednike inicijativom o dodeli, bez naknade, do 50 hektara državne zemlje koja nije data u zakup, mladim ljudima koji žele da je privedu nameni i obrađuju.

PUPS - Solidarnost i pravda snažno se zalaže za predlog Milana Krkobabića o uvođenju tzv. socijalnih - garantovanih penzija u iznosu ne manjem od 100 evra. Taj poseban vid socijalnog davanja namenjen je osobama starijih od 65 godina, koje nisu ostvarile pravo na penziju, nisu korisnici socijalne pomoći, nemaju imovinu niti bilo koji drugi vid prihoda. Među njima je najveći broj žena sa sela. Takav vid davanja bila bi snažna potvrda da im se društvo odužuje za sve što su mu tokom svog životnog veka dale, radeći u domaćinstvu i poljoprivredi.

Zalaganje za zaposlene nastavlja se pozivanjem stranih kompanija na internu i eksternu korporativnu odgovornost, kako bi naši radnici imali jednaka prava kao i radnici u zemljama iz kojih te kompanije dolaze, pre svega kroz korporativne ugovore, ali i participiranje u dobiti preduzeća.

Za potpredsednika opštinskog odbora PUPS - Solidarnost i pravda u Novoj Varoši danas je izabran Obrad Gomilanović. Na istoj sednici izabrani su članovi stalnog sastava Opštinskog odbora, zatim Nadzorni odbor i Disciplinska komisija.

Izbornoj skupštini prisustvovali su predsednik Izvršnog odbora PUPS - Solidarnost i pravda Ilo Mihajlovski i član Izvršnog odbora Sreten Selaković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 116 idi na stranu