Vijori se zastava tzv. Kosova u Leposaviću

Na policijskoj stanici u Leposaviću jutros je pored zastave tzv. Kosovske policije, iznad ulaza u stanicu, istaknuta i zastava tzv. Kosova.

Izvor: B92

Subota, 29.04.2023.

10:17

Vijori se zastava tzv. Kosova u Leposaviću
FOTO TANJUG/ DOPISNIŠTVO KIM/bs

Ranije je ispred ulaza u policijsku stanicu u Leposaviću bila istaknuta samo zastava tzv. Kosovske policije.

Srbi koji su radili u tzv. Kosovskoj policiji napustili su službu prošle godine u novembru, kada su i ostali Srbi sa severa Kosova napustili institucije u kojima su radili.

U Leposaviću su nedavno, kao i u ostale tri srpske opštine na severu Kosova održani lokalni izbori koje su Srbi bojkotovali. Na izborima za gradonačelnika u toj opštini pobedu je odneo kandidat Samoopredeljenja Ljuljzim Hetemi sa osvojenih 100 glasova. Izbore na severu Kosova obeležila je činjenica da je u sve četiri opštine glasalo samo 13 Srba, koji su apsolutna večina u četiri opštine ili 0.029 odsto od upisanih srpskih birača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

17 h

Podeli: