"Imamo oružje koje može da zbriše sve"

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio da Rusija poseduje napredno oružje sposobno da zbriše bilo kog neprijatelja, uključujuci SAD.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia/Ilustracija
Foto: Profimedia/Ilustracija

On je u intervjuu za dnevnik Ruska Gazeta, koji je objavljen danas rekao da je "Rusija je strpljiva i nikoga ne zastrašuje svojom vojnom prednošću", ali da "u slučaju pretnje njenom postojanju" može uništiti bilo kog neprijatelja, prenosi Tass.

Kako je rekao, tvrdnje nekih američkih političara da Rusija neće moći da odgovori na američki nuklearni protiv udar su "kratkovide, glupe i opasne".

"Iz nekog razloga, neki američki političari koji su zarobljeni u sopstvenoj propagandi, ostaju sigurni da ce u slučaju direktnog sukoba sa Rusijom SAD moci da pokrenu preventivni raketni udar, nakon čega Rusija više nece moci da odgovor", rekao je Patrušev.

Naveo je da je Zapad napravio ozbiljnu grešku u očekivanju ruskog ekonomskog kolapsa i rasta protestnog raspoloženja usled sankcija.

"Očigledno je da Zapad želi da Rusiju ekonomski iscrpi. Mnoge zapadne kompanije napustile su rusko tržište pod pritiskom Vašingtona. Medjutim, napravile su ozbiljnu grešku u očekivanju kolapsa naše privrede i rasta protestnog raspoloženja", ocenio je Patrušev.

Dodao je da SAD pokušavaju da očuvaju svoju nadmoc u svetu, i ocenio da iz tog razloga pokušavaju da potisnu Rusiju i suprotstavaljaju Kini.

"Od 1945. godine izvor svake eskalacije tenzija na globalnom nivou bila je neobuzdana želja američkih vlasti da zadrže svoju dominantnu ulogu u svetu. Kako smatraju, dve velike sile, Rusija i Kina, sada sprečavaju da to ne urade", ocenio je Patrušev u intervjuu za Rusku Gazetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 635 idi na stranu