Upozorenje za građane Srbije: Nikako ne idite tamo

Aleksandar Radosavljević iz Sektora za vanredne situacije MUP-a, poručio je građanima da ne bi trebalo da kreću na put kada je RHMZ izdao meteo-upozorenje,

Izvor: Tanjug
Podeli
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOŠTJAN PODLOGAR / nr
FOTO TANJUG/ FOTO STA/ BOŠTJAN PODLOGAR / nr

"Nikako ne bi trebalo da kreću na put u pravcu Sjenice, Kopaonika i Raške. Putevi ka Kopaoniku su bili u prekidu. Sada je situacija normalizovana. Prohodni su putevi Jošanička Banja-Kopaonik i Rudnica-Kopaonik, dok je još uvek neprohodan put Brus-Kopaonik, ali napominjemo da nema zavejanih lica", rekao je Radosavljević za RTS.

Naveo je da svi koji se odluče na putovanje treba da koriste zimsku opremu i da prilagode vožnju uslovima puta, a da pre puta obavezno provere stanje goriva u rezervoaru, bateriju mobilnog telefona i da ponesu dovoljnu količinu hrane i toplu odeću i obuću.

Radosavljević je kazao da će, iako uklanjanje oborenih stabala i delova krovova nije primarni zadatak vatrogasno-spasilačkih jedinica, oni biti na terenu kako bi se otklonile posledice vremenskih nepogoda. Naveo je da su u protekla 24 sata pripadnici MUP-a Srbije bili angažovani u više navrata na uklanjanju posledica nastalih usled nevremena, a da je u Srbiji zabeležen 161 vanredni događaj.

Radosavljević je rekao da su 45 puta pripadnici vatrogasno-spasilačkih jedinica izlazili u toku protekla 24 časa i da su to uglavnom bile intervencije pomoći ugroženim gradjanima u zavejanom području, kod vozila koja su sletela sa puta i vozila koja su ostajala zavejana na putevima. Radosavljević je dodao da je bilo i asistencija hitnim službama, hitnoj medicinskoj pomoći, uklanjanja oborenih stabala i delova krova sa putnih pravaca.

Prema njegovim rečima, bio je angažovan 141 vatrogasac-spasilac, a vanrednih dogadjaja i intervencija bilo je na gotovo celoj teritoriji Srbije. Radosavljević je rekao da bi gradjani trebalo da prate sredstva javnog informisanja kako bi se informisali o trenutnom stanju na putevima, usled nevremena.

Više od 25.000 ljudi bez struje

Na teritoriji Republike Srbije registrovano je 564 trafostanica bez napajanja, usled čega je 25.220 korisnika bez električne energije.

Ekipe elektrodistribucije su na terenu i otklanjaju kvarove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 95 idi na stranu