"I nemački će goreti, kao i svi ostali"

Kremlj se oglasio, nakon odluke Nemačke odluke da Ukrajini isporuči tenkove Leopard 2, saopštenjem u kojem su naveli da će i oni "goreti kao i svi ostali".

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2023.

16:49

Danas je nemački kancelar Olaf Šolc rekao da će njegova vlada poslati tenkove u Ukrajinu, rekavši da Berlin deluje u "bliskoj koordinaciji" sa svojim saveznicima.

Vašington se takođe, navodno, sprema da pošalje svoje tenkove Abrams M1 u Ukrajinu.

Kao odgovor, Kremlj je upozorio da će američki i nemački tenkovi isporučeni Ukrajini "goreti kao i svi drugi" i ocenio odluku o isporuci tenkova kao "apsurdnu".

"Uveren sam da mnogi stručnjaci razumeju apsurdnost ove ideje", rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov. "Jednostavno, zbog tehnoloških aspekata, ovo je prilično katastrofalan plan. Glavna stvar je da je ovo očigledno potpuno precenjivanje potencijala koje bi doprinelo oružanim snagama Ukrajine", tvrdi Peskov.

"Ovi tenkovi će izgoreti kao i svi ostali... Samo što koštaju mnogo, a to će pasti na ramena evropskih poreskih obveznika", poručio je Peskov.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Srbija

Oni su sada jedini vlasnici Knjaz Miloša

Mattoni 1873, najveći proizvođač mineralne vode i bezalkoholnih napitaka u Centralnoj Evropi, preuzeo je od kompanije PepsiCo manjinski udeo (46,43 odsto) u Knjaz Milošu, postavši jedini vlasnik.

18:20

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: