Rusi: Hvala Srbiji

Ruski građani koji su se od početka rata u Ukrajini doselili u Srbiju osnovali su udruženje "Rusko demokratsko društvo".

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2022.

08:00

Rusi: Hvala Srbiji
Foto: Tatoh/Shutterstock

"Od početka ove godine u Srbiju se doselilo desetine hiljada Rusa. Ogromna većina ovog novog talasa emigracije su ljudi demokratskih stavova, koji ne žele da žive u vojno-policijskoj diktaturi, kakva je postala Rusija", naveno je u saopštenju.

Kako su dodali, u pitanju je antiratno i antifašističko društvo koje osuđuje upotrebu vojne sile za rešavanje međunarodnih i unutrašnjih sporova i dodali da stoje u solidarnosti sa ukrajinskim građanima "koji se bore za slobodu i nezavisnost svoje zemlje".

U saopštenju se navodi da je cilj tog društva da da glas svojoj novoj dijaspori i brani njene interese održavajući sastanke, događaje, skupove i šetnje, gradi dobre odnose sa Srbijom, ali i brani interese Rusa u srpskim i međunarodnim sudovima ukoliko to bude potrebno.

Istakli su zahvalnost Srbiji na prilici da "naprave svoj novi dom", i dodali da su spremni da sarađuju sa vlastima i građanima, kao i da se neće mešati u unutrašnju politiku Srbij

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: