Srbi napravili haos; pljuvali, tukli, gađali. "Ubij, zakolji" VIDEO

Grupa od oko 70 srpskih huligana izazvala incidente na rukomentnoj utakmici Evropskog kupa u austrijskom Kremsu, između domaćina UHK Krems i Vojvodine.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 05.12.2022.

08:00

Srbi napravili haos; pljuvali, tukli, gađali.
Deposit/zeferli@gmail.com

Kako su preneli austrijski mediji, zbog sukoba srpskih navijača i policije, subotnja utakmica je privremeno bila prekinuta, dok čuvari reda nisu uspeli da izbace gostujuće navijače iz dvorane.

Srpski huligani bili su obučeni u crno i najpre su počeli, kako prenose austrijski mediji, da pljuju po dvojici austrijskih igrača, koji su stajali blizu aut-linije.

Situacija je eskalirala kada su počeli da bacaju predmete na domaće navijače.

Policija je sprečila sukob dva navijačka tabora, a kada su postavili kordon, huligani su navukli kapuljače i šalove na glave i počeli da napadaju čuvare reda.

Harald Merkl, koji je postavljen za brigu o gostujućim navijačima, prilikom pokušaja da smiri situaciju zadobio je više udaraca, prenosi dnevnik "NOeN". Najgore je prošao funkcioner domaćina Tomas Majer, koji je od primljenih udaraca zadobio posekotinu i masnicu na oku.

Nakon desetominutnog prekida zbog incidenta na tribinama. gostujući navijači su pozvani da napuste dvoranu uz pretnju da se utakmica kazneno reši sa 12:0 za domaće.

Na to su igrači Vojvodine pokušali da smire svoje navijače, koji su uz policijski kordon napustoli dvoranu.

Posle utakmice policija je, uz veliki broj svojih pripadnika, kao i specijalnih jedinica, uspela da drži pod kontrolom huligane u centru grada. Klub iz Kremsa je najavio da će Evropskoj rukometnoj federaciji (EHF) predati detaljan izveštaj o incidentima, i najavljuju da će dobro razmisliti da li će uopšte otputovati u Novi Sad na revanš.

"Ako Srbi ne budu predali jasan bezbednosni koncept za tu utakmicu, nećemo putovati. Ne želim da ugrozim svoje igrače i trenere", poručio je predsednik UHK Krems Aleksander Hofman.

Trener UHK Krems Ibiš Tači rekao je medijima da Vojvodina ne može tvrditi da je iznenađena ponašanjem svojih navijača. On tvrdi da je čitav incident planiran, i da bi klub trebalo da se distancira od takvog okruženja.

Tači je kritikovao što su srpski huligani na utakmici nosili zastavu sa obrisima Kosova i porukom "Nema predaje". On kaže da je to jasno bilo usmereno protiv njega zbog njegovog porekla.

"Ti ljudi su detaljno analizirali naš sastav igrača i funkcionera", uveren je Tači.

Novinar "NOeN" tvrdi da mu je šef delegacije Vojvodine rekao da su se među navijače umešali i huligani srpskog porekla iz Beča, te se to dovodi i u vezu sa divljanjem grupe srpskih huligana ulicama glavnog grada Austrije posle ispadanja reprezentacije Srbije na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Iz UHK Krems kažu da u 69-godišnjoj istoriji kluba nije bilo takvog incidenta. Utakmica je završena pobedom Vojvodine sa 29:27 (14:16), koja bi u subotu trebalo da bude domaćin revanša.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: