Vučić o pregovorima Beograda i Prištine: "Niko me nije zvao"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je večeras o situaciji na KiM i naveo da se Albanci spremaju za akciju i da će uraditi sve da to spreči.

Izvor: B92

Sreda, 13.07.2022.

21:51

Vučić o pregovorima Beograda i Prištine:
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Vučić kaže kako ga niko nije zvao na novu rundu pregovora Beograda i Prištine koja je 19. jula.

"Niko me nije zvao. Nešto pokušavaju, ne znam šta. Nema mnogo smisla, oni se spremaju za akciju protiv Srba. Nažalost, mislim da je raspoloženje kod Srba vrlo teško i vrlo loše. Plašim se i daću sve od sebe da sačuvamo mir", rekao je Vučić.

Naveo je da smo mi 2012. godine krenuli u razgovore "otvorena srca", želeći kompromis sa Albancima.

"Oni nam kažu Briselski sporazum, teški ustupci naši, ali sam znao šta će da se zbiva. Znao sam da time mi dobijamo vreme da ekonomski razvijamo zemlju, ali istovremeno sam znao da će to biti jedini sporazum za koji ćemo moći da se uhvatimo jednog dana jer sam znao da ga oni neće ispunjavati", rekao je Vučić.

Podsetio da je prošlo skoro deset godina i dodao da oni suštinu i prvih šest tačaka od ukupno 15 sa prelaznim i završnim odredbama tačaka Briselskog sporazuma, kažu da neće da ispune, a nas zovu da nas "maltretiraju oko 15-og aneksa šeste tačke četvrtog člana trećeg stava oko nekakvih tablica iako to sve prilično normalno funkcioniše".

Istakao je da se sve svodi samo na to da se ukinu "KM" tablice da bi se ukinio sever KiM i dodao da to nije pitanje ni para, niti nečega drugog već pitanje političke provokacije.

"Samo to rade. Što nas terate da u tome učestvujemo? Pustite nas da probamo da sačuvamo mir, nemojte da se pravite naivni i da nas pravite budalama. Možda nismo dovoljno pametni koliko ste vi pametni, i vi u Prištini i vi u Briselu, ali nismo baš ni budale", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Idu na 500.000 Rusa: Nemaju šanse?

Francuska može da izdvoji samo dve brigade za podršku Oružanim snagama Ukrajine, što će biti kap u čaši u poređenju sa veličinom i snagom ruske vojske, rekao je pukovnik Aleksandar Vautraver na TV kanalu LCI, prenosi RIA Novosti.

20:42

5.5.2024.

1 d

Podeli: